Kallpressad Rapsolja

 
 

Att kallpressa rapsfröna är en skonsam process som sker vid låga temperaturer och därmed bevaras näringsämnena bättre. Kallpressad rapsolja innehåller också naturliga antioxidanter och den har lång hållbarhet.

Alla steg i tillverkningen av den gyllengula oljan sker på Krokstorps Gård, från sådd, odling, skörd, lagring, till pressning, buteljering och paketering för leverans.

Detta är oljan för dig med aptit på livet!

 

Sedan sommaren 2010 pressar vi vår egen rapsolja.

Till vår glädje har vi fått ensamrätt till en gammal sorts rapsfrö som har unika egenskaper. Krokstorps Gård Kallpressad Rapsolja är den enda rapsolja som har absolut balans mellan fettsyrorna Omega 3 och Omega 6. Förhållandet 1:1 anses av flera näringsforskare vara optimalt för att gynna kroppens möjlighet att ta tillvara på det nyttiga Omega 3.

Krokstorps kallpressade rapsolja tål, på grund av fettsyra-sammansättningen, upphettning bättre än vanlig kallpressad rapsolja, och lämpar sig därför mycket väl både till varm och kall matlagning.

Vår rapssort är en vårraps som sås tidigt på våren och växer under årets ljusaste dagar, vilket ger den milda doften och den aromrika smaken av primörer med gröna toner såsom ärtor, sparris och spenat.
Fler foton


Rapsolja

 
ReceptRecept.html